| Kókuszkrémes-epres piskótatekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 5 tojás 10 dkg cukor 10 dkg rétesliszt 2 dkg kakaópor csipet só A krémhez: 1/2 csomag vaníliás pudingpor 2, 5 dl tej 8 dkg cukor 5 dkg por cukor 20 dkg vaj 5 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz 1 evőkanál rum kb. 20 dkg eper - kicsi, lapos szeletekre darabolva Elkészítés: A krémhez a pudingport a kristálycukorral és kevés tejjel simára keverem, a többi tejet felforralom, majd a pudingporos keverékkel összefőzöm, kihűtöm. A vajat habosra keverem a porcukorral, apránként hozzákeverem a pudingot, habosítom. 5 dkg kókusszal és rummal ízesítem, hűtőbe teszem ameddig a tészta elkészül. A sütőt 200 fokra előmelegítem. A tésztához a lisztet összekeverem a kakaóval. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verek, a cukrot és a tojás sárgáit kanalanként, illetve darabonként verem a habhoz. A kakaóval kevert lisztet 3-4 részletben beleszitálom, és mindig alulról felfelé irányban - hogy az aljára merült liszt a masszával elkeveredjen - óvatos mozdulatokkal összekeverem a habbal. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítom a tésztát, és kb. 10-11 perc alatt megsütöm. Forrón egyetlen mozdulattal másik sütőpapírra fordítom, a tetejéről a papírt lehúzom, és az alján lévő sütőpapírral feltekerem, megvárom, amíg kihűl. A piskótát óvatosan kitekerem, megkenem a krém 2/3 részével, megszórom az eperszeletekkel, feltekerem. A maradék krémmel a tekercset bevonom, meghintem kókuszreszelékkel, tálalásig a hűtőben tárolom. Apróra vágott eperkockákkal diszíthetjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |