| Pöttyös tészta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 13 dkg Rama margarin, 1 + 5 tojás, 10 + 20 dkg kristálycukor, 1 citrom, 4-5 evőkanál baracklekvár, 15 dkg darált dió, 3 evőkanál zsemlemorzsa. Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a margarint, 1 tojást, 10 dkg cukrot, a citrom levét és lereszelt héját összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük, felét egy közepes nagyságú tepsibe simítjuk megkenjük lekvárral. A maradék tésztából 9 rudat sodrunk, a tepsi hosszúságának megfelelően. Hosszában, egyenlő távolságra rárakjuk a lekváros tésztára. 5 tojássárgáját kikeverünk 20 dkg cukorral, hozzáadjuk a darált diót, és a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk az 5 tojás keményre felvert habját. Ráöntjük a rácsokra és forró előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Úgy szeleteljük fel, hogy a tésztában a pöttyök látszódjanak. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |