| Szlovén piskótatekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 5 tojássárgája 5 tojásfehérje 5 evőkanál cukor 5 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor Töltelékhez: 16 dkg Rama sütőmargarin 14 dkg darált dió 4 evőkanál szilvalekvár 1 evőkanál csokoládé 1 evőkanál rum reszelt citromhéj cukor ízlés szerint Elkészítés: A tojássárgájákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre vert tojásfehérjéket. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral és/vagy vékonyan megkenjük margarinnal. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megtöltjük a töltelékkel, majd ismét összetekerjük, és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe. A töltelékhez az olvasztott margarinban kissé megpirítjuk a darált diót és beletesszük a lekvárt, a reszelt citromhéjat, a rumot és a csokoládét. Alaposan összekeverjük és megtöltjük vele a piskótát. A receptet beküldte: alyce Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |