Tutireceptek.hu fejléc

Szlovén piskótatekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához:
5 tojássárgája
5 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

Töltelékhez:
16 dkg Rama sütőmargarin
14 dkg darált dió
4 evőkanál szilvalekvár
1 evőkanál csokoládé
1 evőkanál rum
reszelt citromhéj
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A tojássárgájákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre vert tojásfehérjéket. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral és/vagy vékonyan megkenjük margarinnal. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megtöltjük a töltelékkel, majd ismét összetekerjük, és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe.
A töltelékhez az olvasztott margarinban kissé megpirítjuk a darált diót és beletesszük a lekvárt, a reszelt citromhéjat, a rumot és a csokoládét. Alaposan összekeverjük és megtöltjük vele a piskótát.


A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puncsos piskótatekercs » Rumos-diós piskótatekercs » Epres piskótatekercs » Kávékrémes piskótatekercs
» Csokoládés piskótatekercs » Lisztmentes piskótatekercs » Mennyei piskótatekercs » Vaníliás piskótatekercs
» After eight sütemény » Diós tiramisu » Gyomberes puszedli » Fügebomba
» Csavart, kétszínű keksz » Pillekönnyű túrógombóc » Párizsi krém » Krémes mézes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.