| "Kőfal" torta (vagy süti is lehet) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 12 kanál cukor + 1 vanilincukor 20-25 dkg durvára tört pirított dióbél 15-20 dkg vaj egy kis adag erős feketekávé (gyerekek esetén koffeinmentes, és instantból is jó Elkészítés: A tojások fehérjét 6 kanál cukorral kemény habbá verjük, a dióbelet elkeverjük benne és sütőpapírral bélelt tepsiben (vagy tortaformában)megsütjük alacsony hőfokon,(gyakran nyitvahagyva a sütőajtót szépen kiszárítjuk. Ezt kettő vagy három részre vágjuk (annak függvényében, hogy kerektortát, vagy lapos süti, vagy magas tortát szeretnénk - lapjára vagy hosszában is vághatjuk)ha kihült. A krémhez a hat tojássárgát a maradék cukorral habosra kavarjuk, beletesszük a kávét és gőz fölött folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük. Levéve a gőzről belekeverjük a habosra kevert vajat. Ezzel a krémmel töltjük meg és vonjuk be teljesen a lapokat. Az oldalát és a tetejét villával "felborzoljuk", mintha vakolt házfal lenne. Tanácsok: Ha vastagon tesszük közé a krémet, a tetejét csokimázzal is bevonhatjuk.(több mint 1/3 rész kell kívűl!) Minden sütő másképp süt, így ki kell tapasztalni, hogyan lesz ropogós-száraz a lap bele is. Elkészítési idő: 120 perc Zsírtartalom: ~20g/adag gramm A receptet beküldte: kosarask Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |