| Cappuccinós mousse torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 200 g csokis keksz vagy csokis Cookie 125 g lágy vaj vagy margarin Krémhez: 300 ml tej 200 ml hideg habtejszín 2 doboz Mousse csokoládés habkrém 2 tasak instant capuccino por (egyenként 10 g) Díszítéshez: 200 ml hideg habtejszín 1 tasak Vanillincukor Néhány szem babkávé vagy praliné 30 g étcsokoládé Kakaópor ízlés szerint Elkészítés: A kapcsos sütőformát kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral A csokis kekszet egy nejlon tasakba tesszük, jól lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével morzsává törjük. A vajat egy főzőedényben megolvasztjuk, a kekszmorzsát hozzáadjuk, és jól elkeverjük. A masszát az előkészített sütőformában nyomkodjuk. Legalább 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A krémhez a tejet és a tejszínt egy forró vízzel kiöblített keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a Mousse habkrémport és a capuccino port. Konyhai robotgéppel először alacsony fokozaton az egészet alaposan elkeverjük, majd további 3 percig a legmagasabb fokozaton keverve felverjük. A habkrémet a tortaalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a tortát 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. A tortát a formából kivéve egy tortatálra helyezzük. A tejszínhabot a torta tetejére simítjuk úgy, hogy a torta széle egy 2 cm-es sávban szabadon maradjon. Egy teáskanállal kis mélyedéseket formázunk a torta tetején, és pralinéval vagy babkávészemekkel díszítjük. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, tortadíszítőbe töltjük, és a torta szélét díszítjük vele.A tortát tálalásig hűtőszekrényben tároljuk, igény szerint kakaóporral meghintve tálaljuk. Tanácsok: - A csokis keksz vagy cookie egy részét babapiskótával is helyettesíthetjük. A receptet beküldte: tavaszi szél Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |