| Gyümölcstorta (másképp) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 4 tojás 10 dkg cukor 10 dkg liszt A forma kikenéséhez: vaj és liszt A krémhez: 1 tasak zselatin (10 g) 8 dkg porcukor 2 evőkanál méz 4 dl joghurt 2 teáskanál reszelt citromhéj 2 dl tejszín A tetejére: 60 dkg vegyes gyümölcs 1 tasak fehér tortazselé Elkészítés: Kivajazunk, kilisztezzük a formát. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 2 dkg cukorral. A tojások sárgáját habosra keverjük 8 dkg cukorral, óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét, és közben beleszitáljuk a lisztet is. Nem szabad, hogy összetörjön a hab. A tortaformába simítjuk, és a sütőben 20 percig sütjük, tűpróbáig. A sütőből kivéve megvárjuk, míg kihűl, majd körbevágjuk, de a keretet nem vesszük le. A joghurtkrémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk fél dl vízbe. Jól kikeverjük a cukrot, a mézet, a joghurtot, majd beletesszük a reszelt citromhéjat. Kemény habbá verjük a tejszínt, óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Végül felforrósítjuk a zselatint, pár percet hűtjük, és a krémbe keverjük. Hagyjuk megdermedni. Közben értelemszerűen megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk a gyümölcsöket. Még mielőtt teljesen megkötne a zselatin, rákenjük a krémet a kihűlt tortalapra. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. A krémre tesszük a felszeletelt gyümölcsöket, és bevonjuk az elkészített tortazselével. Szeletelve tálaljuk. Tanácsok: Ez a mennyiség kb 12 szelethez elég. Nagyon finom, könnyű krémje van, kifejezetten üdítő!!!! Friss gyümölcsökkel a legfinomabb, de befőttekkel is meg lehet pakolni. :) Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: kiki8400 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |