Tutireceptek.hu fejléc

Alma mézkéregben recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 dl apróra vágott datolya,
1/2 dl méz,
2 evőkanál durvára darált (pekán/hikori) dió,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa),
1 teáskanál fahéj,
6 db közepes, savanykás alma,
1 dl olvasztott vaj,
2 dl méz.

Elkészítés:
Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma felső harmadát hámozzuk meg. Tegyük őket egy megfelelő méretű (kb. 25x15x5 cm-es) tűzálló tálba. A datolyás tölteléket töltsük a magházak helyére, majd a maradék vajat és a mézet kanalazzuk az almákra. 200° C-os sütőben süssük őket kb. 30 percig (vagy amíg meg nem puhulnak - ezt a beléjük szúrt vékony késsel vagy tűvel ellenőrizhetjük).
A sütés során 8-10 percenként öntözgessük az almákat a tál alján összegyűlt olvadt mézzel. Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: norahhh


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggy dzsem » Banános rulád » Aludttejes rizs (6 személyre) » Intelligens krémes
» Hamis krémes » Zabpehelycsók mogyoróval » Vaníliás palacsinta » Kókuszos rizs gyümölccsel
» Konyakos őszibarack » Diétás torta cukor nélkül » Kekszes » Mazsolás-túrós muffin
» Kapros-túrós palacsinta » Szilvatorta » Rizsfelfújt » Almás kevert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.