Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjkrém gyümölcsökkel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
# 2,5 dl vörösbor
# 1 rúd fahéj
# 1 szegfűszeg
# 1 karika citrom
# 18 dkg cukor
# 40 dkg vegyes befőtt (barack, szilva, meggy)
# 5 tojássárgája
# 2 cl brandy
# 2 evőkanál őrölt fahéj
# 5 dkg fehér csokoládé
# 10 dkg vaj
# 1 csomag (10 g) zselatin
# 4 dl tejszín
# 1 teáskanál étkezési keményítő
#

Elkészítés:
Előkészítés: Felforraljuk a bort a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a citromkarikával és 9 dkg cukorral. Kihűtjük. A befőtteket lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, a borba keverjük, és legalább 5 órán át, de inkább egy éjszakát állni hagyjuk.

Elkészítés: A tojássárgájákat a maradék cukorral, a brandyvel és az őrölt fahéjjal habosra keverjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A vajat szintén megolvasztjuk, és a csokoládéhoz keverjük. Az egészet beledolgozzuk a tojásos masszába. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint kb. 10 percre 4-5 evőkanál vízbe áztatjuk. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, és a tojásos masszába keverjük. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe forgatjuk. Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. A gyümölcsöket a lével együtt felforrósítjuk. Az étkezési keményítőt feloldjuk 1 evőkanál vízben, és a borba keverjük. Szétosztjuk négy tányérra, a krémből galuskákat szaggatunk rá, és tálaljuk.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forralt bor gyümölcsökkel » Sütőtökös-almás kekszes » Fini süti » Áfonyás kevert pite
» Zabpelyhes gyümölcstorta » Ananászos tortácskák » Bakonyi palacsinta » Túró torta liszt nélkül
» Szőlős metélt » Bágyi Diòs Süti » Ischler aprósütemény » Kagylók
» Ízes bukta » Csokoládés ostya » Rebarbararétegek » Szőlős-diós praliné


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.