| Fahéjkrém gyümölcsökkel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: # 2,5 dl vörösbor # 1 rúd fahéj # 1 szegfűszeg # 1 karika citrom # 18 dkg cukor # 40 dkg vegyes befőtt (barack, szilva, meggy) # 5 tojássárgája # 2 cl brandy # 2 evőkanál őrölt fahéj # 5 dkg fehér csokoládé # 10 dkg vaj # 1 csomag (10 g) zselatin # 4 dl tejszín # 1 teáskanál étkezési keményítő # Elkészítés: Előkészítés: Felforraljuk a bort a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a citromkarikával és 9 dkg cukorral. Kihűtjük. A befőtteket lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, a borba keverjük, és legalább 5 órán át, de inkább egy éjszakát állni hagyjuk. Elkészítés: A tojássárgájákat a maradék cukorral, a brandyvel és az őrölt fahéjjal habosra keverjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A vajat szintén megolvasztjuk, és a csokoládéhoz keverjük. Az egészet beledolgozzuk a tojásos masszába. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint kb. 10 percre 4-5 evőkanál vízbe áztatjuk. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, és a tojásos masszába keverjük. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe forgatjuk. Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. A gyümölcsöket a lével együtt felforrósítjuk. Az étkezési keményítőt feloldjuk 1 evőkanál vízben, és a borba keverjük. Szétosztjuk négy tányérra, a krémből galuskákat szaggatunk rá, és tálaljuk. A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |