| Almás Csók receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 20 darabhoz: 40 dkg liszt 25 dkg vaj/fôzômargarin 20 dkg cukor 4 tojás 1,5 kg alma 1 zacskó sütôpor 1 zacskó vaníliás cukor 1 citrom leve 1 tk ôrölt fahéj csipet só Elkészítés: A vajat/fôzômargarint, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütôporral, majd a vajas krémbe keverjük és simára eldolgozzuk. Az almákat egyforma apró darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, ôrölt fahéjjal ízesítjük. Egy tepsit kikenünk, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá. Tanácsok: Elômelegített sütôben 200 fokon (3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínûre sütjük. A receptet beküldte: vma Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |