| Klasszikus paella receptEgytálételek Hozzávalók: 2 csipetnyi sáfrány, friss vagy szárított 5 EK vegeta, 1,2 l forró vízben feloldva 2 EK növényiolaj, vagy oliva 1 gerezd fokhagyma összezúzva 1 közepes fej hagyma, apróra vágva 50 g fött borsó (konzerv is lehet) 1 paprika, kicsumázva 350 g bármilyen rizs, száraz 225 g nyers tintahalkarikák 350 g garnéla 350 g nyers csirkemell, bör nélkül, apróra kockázva 2 EK friss összevágott petrezselyemzöld 1 kis pohár száraz, könnyü fehér bor, kb. 125 ml 1/2 citrom leve 1 csipetnyi só 1 csipetnyi fekete örölt bors Elkészítés: A sáfrány a forró húslében 20 percig állni hagyjuk. Egy megfelelöen nagy edényben, esetlek WOK-ban az olajban összepároljuk a fokhagymát, a hagymát, a borsót és a paprikát. Nem keverve, rázva :) Amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a rizst, s kb 1 percig összepirítjuk a zöldségekkel. Felöntjük a húslével, majd lassú tüznél kb 10 percig tovább fözzük. Hozzádjuk a megmaradt hozzávalókat (garnéla, tintahal, csirkemell) és fedö nélkül alacsony höfokon kb 20 percig összerotyogtatjuk, addig amíg a rizsröl lefö a húslé. Ha nem elég puha a rizs, adhatunk hozzá még húslét, s azzal pároljuk készre. Jó étvágyat. Tanácsok: WW-seknek: 6 pont egy adag. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: gubaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |