| Klasszikus "Lemon Pie" receptSütemények, édességek Hozzávalók: egy kb. 23 cm átmérőjű kerek sütőforma 5 evőkanál kukoricaliszt 1 csésze cukor 1/4 teáskanál só 2 csésze viz 3 db tojás 2 evőkanál vaj vagy margarin 5 evőkanál citromlé 2 teáskanál reszelt citromhéj 6 evőkanál cukor Elkészítés: A sütöt előmelegítjük 175 C-ra. Először elkészítjük a citromos töltetet: ehhez egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet, a cukrot és a sót, hozzáöntjük a vizet, jól elkeverjük, majd vízfürdőn folyamatos keverés mellett besűrítjük, ezután levesszük a tűzről. A tojások sárgáját jól felverjük, lassan hozzáadunk egy fél csészényit a kukoricalisztes masszából folyamatos felverés mellett, majd az egészet a maradék lisztes masszához adjuk, de a keverést nem hagyjuk abba. Az egész masszát újra vízfürdőre tesszük, két percig főzzük, állandó keverés közben. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, vagy margarint, a citromhéjat és levet, az egészet jól elkeverjük. Ezután kissé hülni hagyjuk, majd a sütőformába töltjük. A massza tetejére elkészítjük a cukros habot. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, apránként hozzáadjuk a hat evőkanál cukrot, közben tovább verjük , amig a hab a teljes cukormennyiséget felveszi és sima lesz. A cukros habot ezután egyenletesen a citromos massza tetejére kenjük és előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amig a cukros hab aranybarna lesz. Hűtés után tálaljuk. A receptet beküldte: virgilius Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |