| Csirkés paella receptHúsételek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-1 piros és narancssárga húsú kaliforniai paprika 20 dkg ujhagyma 4 csirke alsócomb(12-13dkg -osak) 2 ek oliva olaj 25 dkg gömbölyü szemü rizs késhegynyi sáfrány 1,2 l zöldségerőleves(kockábol) 10 dkg mirelit zöldborsó 1-2 ek citromlé só bors petrezselyemzöld citrom karikák Elkészítés: 1)a vörös és a fokhagymát külön-külön felkockázzuk.A paprikát kockára,az ujhagymát karikára vágjuk.A lábasban felhevitett olajon a csirkecombokat erőteljesen megpiritjuk.Megsózzuk,megborsozzuk,majd kivesszük és melegen tartjuk. 2)a visszamaradt zsiradékban a vöröshagymát üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a fokhagymát,a paprikát és az ujhagymát.maj degyütt tovább sütjük.Beleszorjuk a rizst,kissé megpiritjuk,és a sáfránnyal füszerezzük.A levessel felöntjük és felforraljuk. 3)a combokat a rizsre fektetjük,és fedő alatt,közepes hőfokon kb.25 percig főzzük.Belekeverjük a borsót,és további kb.10 perc alatt készre főzzük.A csirkecombokat kivesszük.A sáfrányos rizst sóval-borssal-citromlével ízesitjük,majd1-1 combbal tányérokra szedjük.Petrezselyemzölddel és citromkarikákkal díszitjük. Elkészítési idő: 1 perc Kalóriatartalom: 430 kcal Szénhidráttartalom: 61 gramm Zsírtartalom: 10 gramm A receptet beküldte: ti7 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |