| Klasszikus máglyarakás receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db kifli 4 közepes db alma (meghámozva) 6 dl tej 4 db tojás 15 dkg cukor 4 ek szilvalekvár (plusz kettő a fehérjébe) 1 ek fahéj 5 dkg vaj 1 db vanília (kikapart magja) Elkészítés: Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral. Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral, én éppen szilvát használtam. Húsz percig sütjük 180 fokon, majd kivesszük, megkenjük az előzetes felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük. sütési hőfok: 180°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |