Tutireceptek.hu fejléc

Limoncello ( klasszikus ) recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók (9 dl-hez):
500 ml 70%-os alkohol (Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható.)
4 db nagy citrom
200 g cukor
400 ml víz

Elkészítés:
A citromokat jó alaposan mossuk meg forró víz alatt, majd töröljük őket szárazra.
Egy hámozóval válasszuk le a citromokról a héj felső, sárga rétegét.
Figyelem! Ha a héj fehér része is az italba kerül, akkor keserűvé teszi azt! Semmiképpen se hagyjuk belekerülni a fehér részt!
A héjakat egy kancsóba tesszük, és ráöntjük az alkoholt.
A kancsót két rétegben, alaposan lezárjuk fóliával, és befőttes gumival is rögzítjük a fóliát. A lezárt alkoholos alapot 14 napon át lezárva érleljük.
Ha az alkoholos alap kész - a 14. napon -, a cukrot sziruppá főzzük a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A szirupot addig forraljuk, míg annyi víz elforr róla, hogy az oldat tömege 450 gramm lesz.
(Ezt úgy mérhetjük meg, hogy főzés közben az oldatot mondjuk egy mérlegre készített kancsóba öntjük időnként. Ha még több 450 g-nál, visszaöntjük a lábasba, ha jó, félretesszük hűlni.)
A teljesen kihűlt szirupot az alkoholos részhez keverjük, majd az így kapott Limoncello-t jól zárható üvegbe szűrjük.
A Limoncello jól behűtve, előre befagyasztott pohárból fogyasztandó.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Limoncellós tiramisu » Limoncello likőr » Klasszikus görög saláta » Klasszikus rakott karfiol
» Klasszikus paella » Klasszikus máglyarakás » Klasszikus lencsefőzelék » Klasszikus sport szelet
» Igazi limoncello » Klasszikus "Lemon Pie" » Klasszikus limonádé » Krémes - klasszikus
» Klasszikus rakott káposzta » Klasszikus brassói » Borpuncs » Baileys likőr3


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.