Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztakrémleves light recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg kelkáposzta
1 fej hagyma
víz
1 evőkanál oliva olaj
1 db zöldségleves kocka
piros paprika, őrölt fűszerkömény, só, bors

Elkészítés:
A kelkáposztát felszeletelem. A hagymát apróra vágom. Az olajat felhevítem a lábosban, a hagymát megdinsztelem rajtam. Egy kevés (csapott kiskanál) pirospaprikát szórok rá, összekeverem, majd beleteszem a kelkáposztát. Jól összekeverem. Az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a kelkáposztát. Rakok bele egy leveskockát. Ízlés szerint még megszórom sóval, borssal, fűszerköménnyel. Fedő alatt addig párolom, amíg a káposzta megpuhul. Ekkor leveszem a tűzről, és botmixerrel összetöröm, hogy krémes állagú legyen.

Tanácsok:
A legjobb benne, hogy állati laktató, finom, és gyakorlatilag nulla a kalóriatartalma. Szóval annyit ehetsz belőle, amennyit akarsz. (Kár, hogy sokan undorodnak a kelkáposztától.)


A receptet beküldte: Arlett


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lightos Tiramisu » Summer Light » Rákóczi túrós light » Light mákos guba
» Joghurt torta light » Török tejberizs light » Palacsinta light » Light mini túrógombóc
» Light forró csokoládé » Light frankfurti saláta » Light lencsegulyás » Light joghurt torta
» Light Limara » Zabpelyhes gofri light » Székelykáposzta light » Light Red


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.