| Kelkáposztakrémleves light receptLevesek Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta 1 fej hagyma víz 1 evőkanál oliva olaj 1 db zöldségleves kocka piros paprika, őrölt fűszerkömény, só, bors Elkészítés: A kelkáposztát felszeletelem. A hagymát apróra vágom. Az olajat felhevítem a lábosban, a hagymát megdinsztelem rajtam. Egy kevés (csapott kiskanál) pirospaprikát szórok rá, összekeverem, majd beleteszem a kelkáposztát. Jól összekeverem. Az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a kelkáposztát. Rakok bele egy leveskockát. Ízlés szerint még megszórom sóval, borssal, fűszerköménnyel. Fedő alatt addig párolom, amíg a káposzta megpuhul. Ekkor leveszem a tűzről, és botmixerrel összetöröm, hogy krémes állagú legyen. Tanácsok: A legjobb benne, hogy állati laktató, finom, és gyakorlatilag nulla a kalóriatartalma. Szóval annyit ehetsz belőle, amennyit akarsz. (Kár, hogy sokan undorodnak a kelkáposztától.) A receptet beküldte: Arlett Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |