Tutireceptek.hu fejléc

Kétszer sült burgonya töltelékkel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 nagyobb szem krumpli
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
2-3 evőkanál tejföl
3 evőkanál aprított medvehagyma

bors
1 tojássárgája
4-5 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:
A krumplikat héjastól alaposan megsikáljuk, majd 180 fokon 1 órán keresztül sütjük a sütőben.

Mikor kissé kihűlt, a tetejét levágjuk, és egy kanállal kivájjuk a belsejét úgy, hogy csak egy vékony fal maradjon.

A kivájt krumplit villával összetörjük, sózzuk, hozzátesszük a vajat, a medvehagymát, a tejfölt, a reszelt sajtot, a borsot és a tojássárgáját, jól kikeverjük.

A krumplik tetejét belehelyezzük az aljába, és rápúpozzuk a tölteléket. Az olvasztott vajjal még megkenegetjük, és 200 fokos sütőben még 20 percig, pirosra sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olaszos rakott burgonya » Burgonyás-kolbászos omlett » Húspótló burgonyafánk » Burgonyás pite lazaccal
» Rakott túrósburgonya » Csőben sült burgonya » Burgonyakása » Burgonyapástétom
» Húsos burgonyarétes » Sajtos tepsis burgonya » Kukoricás burgonyalepény » Ticinói burgonyás tál
» Burgonyás pogácsa » Édesburgonya kukoricával » Fokhagymás újburgonya » Svéd sült burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.