| Kétszer sült burgonya töltelékkel receptEgytálételek Hozzávalók: 4 nagyobb szem krumpli 10 dkg reszelt sajt 5 dkg vaj 2-3 evőkanál tejföl 3 evőkanál aprított medvehagyma só bors 1 tojássárgája 4-5 evőkanál olvasztott vaj Elkészítés: A krumplikat héjastól alaposan megsikáljuk, majd 180 fokon 1 órán keresztül sütjük a sütőben. Mikor kissé kihűlt, a tetejét levágjuk, és egy kanállal kivájjuk a belsejét úgy, hogy csak egy vékony fal maradjon. A kivájt krumplit villával összetörjük, sózzuk, hozzátesszük a vajat, a medvehagymát, a tejfölt, a reszelt sajtot, a borsot és a tojássárgáját, jól kikeverjük. A krumplik tetejét belehelyezzük az aljába, és rápúpozzuk a tölteléket. Az olvasztott vajjal még megkenegetjük, és 200 fokos sütőben még 20 percig, pirosra sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |