| Eper-krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 csomag eperpuding 1 csomag vanília cukor 1 dl Piroska eperszörp (vagy málna szörp) 1 liter tej 5-10 dkg kristálycukor 50 dkg (vagy tetszés szerint) földieper (friss vagy fagyasztott) Elkészítés: Az epret alapos mosás után kevés (hogy ellepje)forróvízbe dobom, a cukor felével néhány percig lassú tűzön - vigyázva, hogy ne nagyon főjjön szép - főzöm, miután megfő, hagyom kihűlni. Az eperpudingot és a cukor másik felét csomómentesen elkeverem a tejjel, lassú tűzön sűrűsödésig főzöm. A tűzről levéve beleteszem a vanília cukrot és az eperszörpöt (vagy málna szörpöt). Hideg vízben kihűlésig keverem. Miután kihűlt, óvatosan hozzáöntöm az eper levét és beleengedem az eperszemeket. Tanácsok: Turmixolni is lehet, de én jobban szeretem, ha majdnem egészben van benne a gyümölcs. Más gyümölcsből is készíthetjük, az arányokat tetszés és ízlés szerint változtathatjuk. Tálaláskor tejszínhabbal gazdagíthatjuk, díszíthetjük. Gyorsan elkészíthető étel, jó étvágyat hozzá. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: kisvirag1327 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |