| Paradicsomos borsófőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 80 dkg zöldborsó, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 db sárgarépa, fél fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, só, cukor, (1 evőkanál keményítő, ha szükséges), olaj Elkészítés: Kevés olajon arany barnára pirítjuk a megmosott, meghámozott és karikára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és pirítani kezdjük. Beleszórjuk a finomra vágott vöröshagymát, és azzal együtt barnára pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg a répa szét nem fő. Bot mixerrel leturmixoljuk. A zöldborsót is hozzáadjuk a paradicsomos léhez, és készre főzzük. A végén ízlés szerint cukorral ízesítjük, és megszórjuk a frissen vágott petrezselyemmel. Tanácsok: Szükség esetén kevés vízben elkevert burgonyakeményítővel sűríthetjük, ha nem lenne elég sűrű. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |