Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta főzelék krumplival recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 nagy fej kelkáposzta
4 db nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
3 babérlevél
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 teskanál sószegény vegeta
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
fél kávéskanál őrölt köménymag
csipetnyi kakukkfű, oregánó, őrölt szerecsendió, őrölt ferhérbors

a rántáshoz 3 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:
Felvágjuk a kelkáposztát vékony csíkokra. Beletesszük a lábasba, felöntjük addig hidegvízzel, amíg ellepi. Rákarikázzuk a krumplit. Az apróravágott hagymákat rátesszük. Minden fűszert rászórunk. 10 percig így hagyjuk, fedő alatt lassú lángon. Azután átkeverjük és 30 percig főzzük, közepes lángon.
Elkészítjük a rántást. Az olajat tartalék lángon felmelegítjük, belekeverjük a lisztet a pirospaprikával. A tűzről levéve, belekeverjük a tejfölt és hígítjuk a főzelékből vett lével.
Ezt adjuk hozzá a főzelékhez. 2 percig főzzük még együtt.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-sajtos kelkáposzta » Fimo tökfőzelék » Kelkáposztatekercs másként » Kelbimbófőzelék
» Paradicsomos borsófőzelék » Borsófőzelék » Pikáns babfőzelék » Szegedi tarhonyafőzelék
» Csalánfőzelék » Töltött csirke krumplival » Burgonya főzelék, másként » Mandulás parajfőzelék
» Tökfőzelék: Update2 » Szalonnás burgonyafőzelék » Párolt kelkáposzta » Vajbabfőzelék burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.