| Tökfőzelék: Update2 receptHozzávalók: 1 db tök 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt csipetnyi erős paprika ízlés szerint friss kapor, vagy szárított kaporlevél 1 csapott evőkanál vegeta 1-2 evőkanál tengeri só 4dl tejföl kb. fél liter 1.5-ös tej Elkészítés: A tökkel nem tökölünk, rögtön meghámozzuk, félbevágjuk, és ha szükséges, kikanalazzuk a magvát. Legyaluljuk, besózzuk, és ennyi szenvedés után bő 10 percig állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve, kevergetés mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, majd visszatesszük a tűzre. Alig 1-2 percig sütjük (ha ez alatt megég a rántás, szaftosat káromkodunk, és újra kezdjük). Amikor a cucc elérte az aranybarna színt levesszük a tűzről, és megtréfáljuk némi pirospaprikával. A levet eresztett tököt kinyomkodjuk, mielőtt összekeverjük a rántással. A tejfölt apránként, kevergetve adjuk hozzá, a tűzre téve 2-3 percig főzzük. A tejet ezután löttyintjük hozzá, annyit, hogy a szemérmes tököt épphogy ellepje. Végül, a kaprot és a vegetát hozzáadva, úgy 30-40 percig főzzük. Tanácsok: Javasolt köret: tükörtojás, sült virsli (részemről mindkettő). Javasolt ital: száraz vörösbor. A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |