Tutireceptek.hu fejléc

Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg uborka,
2 dl kefir,
2 dl olívaolaj,
só,
1 csokor kapor,
8 szelet gépsonka,
balzsamecet,
citrom.

Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk és kiszedjük a magházát.
A magházat egy edénybe tesszük, ráöntünk 1 dl olívaolajat, hozzáadjuk a kefirt és a megmosott kaprot.
Egy csipet sóval és kevés balzsam- ecettel ízesítjük, majd botmixerrel egyneművé keverjük.
A friss uborka magja annyira puha, hogy keverés közben teljesen szétmegy, így sűríti és ízesíti is a dresszinget.
Az uborkát rézsútosan összevágjuk, tányérokra halmozzuk, nyakon öntjük a kefires-kapros öntettel.
A maradék olajat serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, és szép pirosra sütjük benne a sonkaszeleteket.
A salátát a pirított sonkával kínáljuk.
Meleg, nyári estéken könnyű vacsorának is tálalhatjuk egy palack könnyű chardonnay társaságában.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott burgonya sonkával » Perzsa uborkasaláta » Tojásos uborkasaláta » Juhsajtos uborkasaláta
» Rakott Karfiol Sonkával » Virsli roston, burgonyával » Roston sütött szalonka » Sonkával rakott galuska
» Uborkasaláta rizstésztával » Parasztos uborkasaláta » Cigánypecsenye roston » Diós-sonkás uborkasaláta
» Görög uborkasaláta » Csőben sült póré sonkával » Uborkasaláta » Zellerrakottas sonkával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.