| Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg uborka, 2 dl kefir, 2 dl olívaolaj, só, 1 csokor kapor, 8 szelet gépsonka, balzsamecet, citrom. Elkészítés: Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk és kiszedjük a magházát. A magházat egy edénybe tesszük, ráöntünk 1 dl olívaolajat, hozzáadjuk a kefirt és a megmosott kaprot. Egy csipet sóval és kevés balzsam- ecettel ízesítjük, majd botmixerrel egyneművé keverjük. A friss uborka magja annyira puha, hogy keverés közben teljesen szétmegy, így sűríti és ízesíti is a dresszinget. Az uborkát rézsútosan összevágjuk, tányérokra halmozzuk, nyakon öntjük a kefires-kapros öntettel. A maradék olajat serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, és szép pirosra sütjük benne a sonkaszeleteket. A salátát a pirított sonkával kínáljuk. Meleg, nyári estéken könnyű vacsorának is tálalhatjuk egy palack könnyű chardonnay társaságában. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |