| Uborkasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg uborka 1 közepes vöröshagyma 1-2 evőkanálnyi borecet 1-2 evőkanálnyi salátaolaj 2 gerezd fokhagyma pirospaprika fehérbors só Elkészítés: A megmosott, szárazra törölt, hámozatlan uborkákat - miután végeiket levágtad - gyaluld vékony szeletekre. Add hozzá a szintén vékonyra karikázott és gyűrűire bontott hagymát, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd meg, majd hagyd egy órát pihenni. Ezután adj a levéhez kevés borecetet valamint salátaolajat és a tálalásig hűtsd le. Mielőtt az asztalra kerül, hintsd meg kevés pirospaprikával Tanácsok: A tejfölös verzióban a borecet és a salátaolaj helyett 1 dl tejfölt használunk, pirospaprika helyett pedig friss, vágott kaprot adunk a salátához. A receptet beküldte: Anita123 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |