| Kecskesajtos torta fügével, szőlőmártással receptSütemények, édességek Hozzávalók: 100 g cantuccini (olasz édes mandulás biscotti), 50 g vaj Hozzávalók a tortaalaphoz: 2 tojás, csipet só, 110 friss kecskesajt, 190 g krémes állagú tehéntúró, 75 g világos, melaszos nádcukor, 1 citrom (reszelt héja és leve), 40 g kukoricakeményítő, 1 tk sütőpor, Hozzávalók a szőlőmártáshoz: 300 g piros szőlő, 100 ml félédes fehérbor, 30 g méz Továbbá: 3-4 szem érett füge Elkészítés: Kecskesajtos torta fügével, szőlőmártással A cantuccinit tegyük egy zacskóba, és egy sodrófával törjük kisebb darabokra. Majd olvasszuk fel a vajat, és morzsoljuk bele a kekszbe. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, a szélét kenjük ki vajjal, majd hintsük meg keményítővel. Tegyük a formába ezt követően a cantuccinis masszát, és nyomkodjuk bele. Tegyük fél órára a hűtőbe. A sütőt melegítsük elő 150 fokra. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket csipet sóval verjük kemény habbá. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a sajtot, a túrót, és a keményítőt is. Krémes állagú masszát keverjünk belőle. Végül laza mozdulatokkal keverjük bele a tojáshabot is. A kekszrétegre öntsük a túrós masszát, majd tegyük a sütőbe. 60 percig ne is nyissuk rá a sütő ajtaját. Közben készítsük el a szőlőmártást, amihez préseljük ki először a szőlő levét. Majd ezt tegyük egy gyorsforralóba a borral, és a mézzel együtt, és forraljuk be harmadára. Így egy selymes mártást kapunk. A kisült tortát hűtsük ki. Majd rakjuk körbe vékonyra szeletelt, friss fügével, és öntsük rá a boros-szőlős mártást. Tanácsok: Szokatlan párosítás, igaz. A végeredmény viszont annál csodálatosabb. A kecskesajt leheletnyi pikantériát, a szőlőmártásos, friss füge pedig egy kis egzotikumot visz a tortába. Ínyenceknek kötelező! A receptet beküldte: Mery1980 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |