| Csokis-dió torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tortához: 5 egész tojás 12 dkg cukor 15 dkg liszt 1 cs sütőpor fél dl víz fél dl olaj Krémhez: 2 csomag csokoládés pudingpor 10 dkg darált dió 7 dl tej 3 ek cukor 4 dl habtejszín 1 db lapzselatin 4 dkg porcukor Díszítéshez: 1 tojás fehérje 15 dkg cukor étel színező 10 dkg porcukor 10 dkg Rama margarin 5 dkg darált dió ízlés szerint rum amerikai fánk Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 5 dkg cukorral felverem. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem. A sárga masszát a fehérjével óvatosan összekeverem és a végén a sütőporos lisztet hozzáadom, és Rama margarinnal kikent, 26 cm-es torta formában 160- 170 fokon megsütöm. Sülés és hűlés után három egyenlő lapra felvágom a tortát. Az egyik lapot visszateszem a kapcsos formába és a következő krémmel megkenem. A tejből és a pudingból a szokásos eljárással krémet készítek a darált diót belefőzöm a krémbe, amikor már nincs a tűzhelyen a krém akkor a zselatint is belekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat egy kicsit hagyom kihűlni majd a felvert tejszínhab felét a csokikrém tetejére kenem. Erre teszem a második lapot, erre ismét krém és a krémre tejszínhab. A harmadik lappal befedem és a hűtőbe teszem pár órára. A Rama margarint a porcukorral krémmé keverem, hozzáadom a darált diót és a rumot, majd a torta tetejét és oldalát ezzel a krémmel körbekenem. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, színeztem és a tortát ízlés szerint díszítjük a habbal és a fánkkal. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |