| Vodkás fügetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Gyúrt tésztához: 300 g búzaliszt 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor 75 g cukor 3 evőkanál fügés vodka 175 g lágyvaj vagy margarin A morzsához: 100 g búzaliszt 50 g cukor 75 g lágyvaj vagy margarin A krémhez: 1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin 200 g túró 300 g natúr joghurt 50 ml fügés vodka 60 g cukor 250 ml tejszín Ezenkívül: 2 füge Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel jól átdolgozzuk, végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. A tésztát harmadoljuk, mindegyiket (26 cm átmérőjű) tortalappá nyújtjuk, majd sütőpapírral letakart sütőlemezre fektetjük, villával többször megszurkáljuk. A morzsához a hozzávalókat keverőtálba tesszük, keverőfejjel ellátott keverőgéppel morzsává dolgozzuk, majd a három tortalapon elosztjuk. A sütőlemezeket egymás után (légkeverős sütő esetében együtt) a sütőbe tesszük, majd megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 15 perc A tortalapokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a zselatint a tasakon lévő leírás szerint beáztatjuk. A túrót a joghurttal, a fügés vodkával és a cukorral elkeverjük. A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk, kevés túrósmasszával elkeverjük, majd hozzákeverjük a többi masszához. Amint a massza sűrűsödni kezd, a tejszínt keményre verjük, beleforgatjuk. A krémet adagonként nagynyílású nyomózsákba töltjük. Az egyik tortalapot tortástálra tesszük, a krém felét nagy pöttyökben rányomjuk. A fügét meghámozzuk, az egyiket kockákra vágjuk, és a krémen elosztjuk. A másik tortalapot ráfektetjük, gyengén megnyomjuk. A maradék krémet rányomjuk. A harmadik tortalapot darabokra tördeljük, ízlésesen a krémre fektetjük. A második fügét félbevágjuk, szeleteljük, és a torta tetején elosztjuk. A tortát 2 - 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tanácsok: Tipp: Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |