| Kecskesajtos kifli receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kocka élesztő 1/2 l tej 2 dl étolaj 1 tk cukor 1 ek só Elkészítés: Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejbenm összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük. Közben a kecskesajtot lereszeljük, vagy felaprítjuk és még villával összetörjük.Ha nagyon száraz adhatunk hozzá kis tejfölt. Ízlés szerint ízesíthető petrezselyemmel, kaporral, bazsalikommal. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A cipókat kb. 1/2 cm vastag kör alakra nyújtjuk. A köröket 16 egyenlő körcikkre osztjuk. Az íves részébe rakjuk a tölteléket. A körcikk csúcsa felé feltekerjük kifli alakúra. Tetejét felvert tojással lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, és ott még 1/2 órát kelesztjük.Előmelegített sütőben kb fél órát sütjük. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |