| Mákos kifli (Diós) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 10 dkg margarin 10 dkg zsír 2 tojás 2 dl tej 8 dkg porcukor 2,5 dkg élesztő 1 teáskanál kristálycukor csipetnyi só Töltelékhez: 10 dkg porcukor 1 dl tej 15 dkg darált mák (vagy dió) reszelt citromhéj Elkészítés: A langyos tej felében a kristálycukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal és a zsírral összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, az élesztőt, a porcukrot, a sót és annyi tejet, amennyit felvesz még a tészta, hogy jól gyúrható legyen. Jól összegyúrjuk a tésztát, és 5 cipót formálunk belőle. Állni hagyjuk, míg elkészítjük a tölteléket. A sütőt közepes hőmérsékletűre bemelegítjük. A töltelék elkészítése: A cukrot és a tejet felfőzzük, majd belekeverjük a mákot és a citromhéjat. Kerek lappá nyújtjuk a cipókat és nyolcrészre vágjuk. Mindegyik szélesebbik felére tesszük az egy mokkáskanálnyi tölteléket és kifli formára feltekerjük. Zsírral kikent tepsibe tesszük és a sütőben kb.15 perc alatt készre sütjük. Világos színű lesz. Porcukorral megszórjuk. Tanácsok: Mielőtt a töltelékbe belekevernénk a citromhéját egy kicsit várjunk vele, hogy hűljön, különben megsavanyíthatja a tejet. Nagyon finom és kiadós, én dupla adagot is szoktam belőle készíteni, dupla mennyiségű hozzávalókkal. Garantáltan hamar elfogy. Sok sikert kívánok hozzá! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: moncsicsi79 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |