| Krémes-diós kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojás 40+20-25 dkg cukor 8 ek. liszt 30 dkg darált dió 2 dl tej 2 cs. vaníliás pudingpor 35 dkg margarin 15 dkg csokoládé Elkészítés: A tojásfehérjéket 40 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, majd bele a liszt és a dió, nyomózsákba kanalazzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe kb. 8 cm hosszú rudakat nyomunk egymástól kb 1,5 cm-re, mert megnőnek. 160 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. A krémhez a pudingot felfőzzünk a tejjel, majd forrón belekeverjük a tojássárgákat, hűlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a két krémet összekeverjük. Amikor minden kihűlt, összekevert állapotban van, a diós rudakra rányomjuk a krémet. Ezután olvasztott csokiba mártjuk. Tanácsok: Célszerű a rudacskákat a tepsiben hagyni meghűlés után, mert így könnyebb a krémet rányomni. Nagyon könnyűek, könnyen elmozdulnak. Rudakhoz kb.1,2-1,3 cm-es lyukat vágok a zacskóra. A krémet zacskóba kanalazom, kb 2,5-3 mm-es lyukat vágok, és cikk-cakkban nyomom a rudacskákra, sokkal szebben mutat. Miután krémesek a rudak, beteszem a hűtőbe, hogy dermedjenek, mielőtt meleg csokiba mártom őket. Ebből az adagból kb. 3 gáztepsi finomság lesz. (kb. 100-110 db) Kissé munkaigényes, türelemjátékos, de aki eddig kóstolta, mind "elájult" tőle. :) Én fagyasztani szoktam belőle. Elkészítési idő: 160 perc A receptet beküldte: Sydney01 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |