| Olimpiai kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 45 dkg kristálycukor - 25 dkg őrölt mogyoró - 5 dkg liszt - 3 egész tojás - 8 dkg kakakó (a Szerencsivel a legízletesebb!) - kevés reszelt citromhéj - fahéj - kevés szegfűszeg - durvára vágott dió - zsír vagy margarin a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A cukrot összevegyíted az őrölt mogyoróval, beleöntöd a lisztet, ráütöd a három tojást. Jól elkevered, majd jöhet a kakaó bele, egy kis fahéj és szegfűszeg (ahogy szeretitek), a masszát alaposan eldolgozod. Ha túl keménynek érzed, veszel még egy tojást és annak a tojásfehérjéjét elzutyulod benne, esetleg egy kis tej is segíthet! Kávéskanállal gombócokat szaggatsz belőle, majd ezeket meghengergeted a durvára tört dióban, kifli alakúra pofozod, majd a kikent tepsibe fekteted őket és lassú tűzön megsütöd. Ha szépen pirul a teteje, süteményesvillával gyengéden megbökve ellenőrizheted, hogy a tészta nyers-e még belül. De nem tanácsos túl sűrűn rányitni a sütő ajtaját, mert megmakacsolja magát és lassabban készül el a finomság. Tanácsok: Kiscsaládom egyik nagy kedvence, érdemes két tepsivel készíteni, ha bírod türelemmel és derékkal. A tepsi kikenéséhez a zsírt ajánlom abból a szempontból, hogy ez hozza ki leginkább az aromáját és igazán házias ízt ad neki! Barátnőm viszont sütőpapíron is kísérletezett, és így is eltüntették a tányérról az édességet:) Én egyszer miután kész lett, csokimázt csurgattam rá (csak keveset), még gusztusosabb látványt jelentett. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |