| Japán szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 6 púpozott evőkanál liszt 4 púpozott evőkanál cukor 2 teáskanál instant kakaópor 1 csomag sütőpor 2 dl natúr joghurt 2 dl meggyes joghurt 50 dkg meggybefőtt 4 teáskanál zselatin 10 dkg porcukor 30 dkg krémsajt Elkészítés: Kakaós piskótát készítünk a hagyományos módon a 6 tojásból, a lisztből, a cukorból, a kakaóból és a sütőporból. Egy 30 × 20 cm-es tepsit béleljünk ki zsírpapírral, 180°C-ra előmelegített sütőben süssük meg a piskótát, majd ha kihűlt, húzzuk le róla a papírt. A 2 dl sima joghurtot és a 2 dl meggyes joghurtot keverjük össze, adjuk hozzá a lágy natúr krémsajtot, és azzal is alaposan keverjük el. A zselatint készítsük el a meggylével a rajta levő utasítások szerint, adjuk a krémhez, majd dermesszük hűtőben. Ha elég kemény, kenjük a piskótára kanállal. Tegyünk a tetejére a meggyléből. Végül a meggyet nyomkodjuk kissé a krémbe, és tegyük a hűtőbe 2 óra hosszára dermedni. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |