| Kátya mosógépes uborkája :) receptHozzávalók: 1 műanyag vagy kerámia savanyúságos hordó, vödör vagy bármi aminek zárható teheteje van és min 20 L-es. 8L víz 2L 10 %-os ecet 24dkg só 80 dkg cukor 1-1ek:köménymag, szemesbors,koriander, mustármag 12 db meggyfalevél 12 db babérlevél 3-4 szál torma 1 ek borkén 1ek szalicil 1 nagy csokor kapor cérnával összekötve Elkészítés: A hozzávalókat összekutyulod és jöhetbek bele a zöldségek. Bármi belerakható ami nem káposzta(uborka, almapaprika, sárgarépakarika, mini dinnye, mini cukkíni, patiszon, karfiol, zöld paradicsom, gyöngyhagyma....stb ki mit szeret). A belerakott zöldség 8 nap után már ehető és 1 évig folyamatosan pakolhatod bele a cuccokat. Nem forr fel! NA de mitől lesz mosógépes........ ha nagyobb mennyiségű uborkát szeretnél elrakni akkor az fél életedet eltöltheted az uborkamosással. Én már 2. éve úgy csinálom, hogy a mosóporadagolót kiveszem, jól átmosom, hogy tuti ne legyen benne semmi maradvány. Egy öblítőprogramot simán üresbe elindítok, biztos ami biztos alapon. Jöhet bele az ubi, 5-6 kg , kb ennyi ruhára van hitelesítve a saját masinám. Nyilván csak"tiszta" uborkát rakok bele. Ami csak egy kicsit is sáros, arról előtte lemosom a sarat. 30 perces kézmeleg (max 30 fokos) programot indítok és kész is :) Az életbe kézzel, kefével soha nem lesz olyan tiszta. Ubimosás után egy üres öblítőprogramot azért ildoms indítani, mert az uborkaszagú ruhát senki sem szereti. Jó hír a kimustrál keverűtárcsás-ugrálós Hajdu mosómasina is tökéletes:) Előfordulhat, hogy 1-2 db megsérül, de több is veszett Mohácsnál (én azt is belerakom, még mindig elfogyott) és tényleg szépek lesznek. Kicsit kopogós a mutatvány de nem fog tönkremenni a mosógép . Tanácsok: Találmányom miatt kéretik nem rám uszítani az elmegyógyintézetet! :) Gyors, energia- és víztakarékos:) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kátya99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |