| Fokhagymás ízesítő receptHozzávalók: 1 kg fokhagyma ecet só cukor viz szalícil Elkészítés: A fokhagymára tegyünk egy kis vágó deszkát és nyonjuk meg szétesik gyorssabban tudjuk pucolni, a szép cikkeket külön rakjuk amelyik megnyomodott külön annyi ecetes levet készitsünk amennyi ép ellepi majd a szépcikkeket belerakjuk egy üvegbe ha van egypár szem mustármagot 1-2 babérlevelet is dobjatunk bele. Le zárjuk 2 hétmulva fogyaszthatjuk minde féle sültekhez vagy szendvicsekre nagyon fincsi. A törött cikkeket vagy húsdarálon agy /KUTTER/ apritógéppel egy evőkanál vizzel péppényomjuk egy evőkanál sót elkavarunk benne és müanyag dobozkába betesszük a mélyhűtőbe. nagyon sokáig eláll és nem bosszankodunk, hogy kifujta magát a fokhagymánk. Minden ételbe használható. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |