| Karfiolsaláta fűszeres túróöntettel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg karfiol, 35 dkg túró, 1 dkg só, 1 csomó metélőhagyma, 1 csomó újhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dkg tárkonylevél, 1 g őrölt bors, 1 db citrom, 1 dl tejszín. Elkészítés: A kelvirágot megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük és kihűtjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a finomra vágott fűszernövényeket, sóval, őrölt borssal és citromlével ízesítjük. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Tálaláskor az üvegtálra helyezett kelvirágot bevonjuk az öntettel. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |