| Karfiolpuding receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg tisztított karfiol, 2 púpozott evőkanál finomliszt, 3 tojás, 5 dl tej, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 evőkanál vegeta, 1 mokkáskanál törött fehér bors, kevés só, a pudingforma kikenéséhez 1 dkg margarin és 2 evőkanál zsemlemorzsa. Elkészítés: A karfiolt kis rózsáira szedjük, és gyengén sózott, forrásban lévő vízbe tesszük. Az újraforrástól számítva 5 percig fedetlenül főzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a megmelegített tejet, és folytonosan kevergetve, nagyon sűrűre főzzük. Közben a vegetát és a borsot is belekeverjük. Ha már nem forró, az előre felvert tojásokat is hozzáadva, alaposan elkeverjük, végül a félig főtt és lecsöpögtetett, összetört karfiolt is beleforgatjuk. Szögletes, hosszúkás pudingformát margarinnal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A tojásos-karfiolos masszát beleöntjük, a tetejét egyenletesre elsimítjuk, majd beleállítjuk egy háromujjnyi vízzel telt tepsibe. A tepsit betoljuk az előmelegített forró sütőbe, és annyi ideig gőzöljük, amíg a beleszúrt villára már nem tapad a masszából. Még forrón hosszúkás tálra borítjuk, és felszeletelve kínáljuk. Nagyon jó mellé a ketchup vagy a paradicsomos ízesítésű majonéz, de salátával is tálalható. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |