| Sajtos karfiolpogácsa receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve 3 gerezd fokhagyma 1 kis pohár tejföl 15 dkg reszelt sajt 1 evőkanál szárított petrezselyem 1 evőkanál só 1 mokkáskanál bors 2 tojás 2 tojás fehérje Elkészítés: A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha kész, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. A fokhagymával együtt pürésítjük, majd belekavarjuk a tejfölt, a sajtot, a petrezselymet, sót, borsot, és a 2 tojást is. Simára dolgozzuk. A keményre felvert tojásfehérjéket a karfiolos keverékhez öntjük, és könnyedén összekavarjuk. Kiolajozott muffinformába töltjük, s 200 fokra előmelegített sütőben 18-22 perc alatt megsütjük. Ha aranysárga, szilárd és felemelkedett, akkor van készen. Tanácsok: Köretként is adhatjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |