Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös krumpli főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
fél hagyma (elhagyható)
pirospaprika (elhagyható)

bors
babérlevél
majoránna
ecet
liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockárva vagy nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát (0,5-1 mokkáskanál). Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 1 kanál lisztet csomómentesen.

Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.


A receptet beküldte: .Léna.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia rakott krumpli » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Joghurtos brokkoli főzelék » Krumplifőzelék Malbe módra
» Medvehagymás krumpli csoda » Sóska-cukkini-krumpli » Húsos krumplis tepsis » Krumplibohóc
» Salátafőzelék » Töltött krumpli zsemlyével » Tejfölös pogácsa » Tejfölös csirkemell
» Tejfölös karalábéleves » Krumpliprósza » Szalonnás, tojásos krumpli » Káposztás krumplifasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.