Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás, csokoládés krémtorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
3 evőkanál Rama margarin

Tésztához

1 kiskanál só
14 dkg Rama margarin
10 dkg cukor
2 db tojás
24 dkg liszt
tarkabab nehezéknek

Karamellhez

1,5 dl tejszín
20 dkg cukor
1 csipet só
5 evőkanál víz

Elkészítés:
Pitetészta elkészítése: Először a Rama margarint a cukorral felhabosítjuk robotgéppel.
Majd hozzáadjuk a tojást, végül a lisztet és a sót. A tészta nagyon-nagyon puha állagú.
Folpackba csavarva hűtőbe rakjuk minimum másfél-két óráig.
Jól meglisztezett sütőpapírok közt kinyújtjuk kicsit nagyobb méretre, mint a piteformánk. Kibéleljük a formát és utána a felesleges részeket a peremnél levágjuk.
Ezek után újból hűtőbe kell rakni egy órára. Ez a lépés fontos, hogy ne csússzon meg a tészta.
A tészta közepét villával jól megszurkáljuk, sütőpapírt vágunk a tésztára és babbal megtöltjük(nehezéknek, ha kész a tészta kidobjuk vagy félretesszük másik tésztához).
180 fokos előmelegített sütőben sütjük körülbelül 10-15 percig.
Majd kivesszük a babokat és a sütőpapírt és sütjük még 10-15 percig. Hagyjuk hűlni.
Karamell: Először a tejszínt egy kis lábasban felforraljuk, majd félretesszük.
Egy másik lábasba tesszük a cukrot és hozzáadunk 5 evőkanál vizet. A legmagasabb hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
Amikor a cukor elkezd forrni, utána már ne keverjük, csak folyamatosan figyeljük. Amikor szép világosbarna, akkor kell levenni.
Átkeverjük, hogy egyenletes színt kapjon. A tejszínt nagyon apránként kell beleönteni, majd sózzuk, és félre tesszük. Ilyenkor még túl forró ahhoz, hogy a tésztára lehessen önteni.
Ha esetleg túl sokáig várnánk, és bekeményedne, csak pár másodperc kell neki maximum hőmérsékleten, hogy megint folyékony állagú legyen.
A csokoládés krémhez: A tejszínt közepes hőmérsékleten felforraljuk, majd ráöntjük a darabokba tört csokoládéra.
Amint a csokoládé felolvadt, akkor adjuk hozzá a vajat.
Összeállítás: A pitetésztára 1-2 mm vastagságban rácsurgatjuk a karamellt és elegyengetjük. Ezek után ráöntjük a csokoládés krémet, és azt is elegyengetjük szépen, majd mehet az egész a hűtőbe.
Miután a csoki megdermedt lehet szeletelni!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-karamellás körték » Csokoládés fészek » Kókuszos-csokoládés tallér » Zabkorpás-csokoládés keksz
» Csokoládés ostya » Karamellás ostya » Csokoládés fagylat » Csokoládés tekercs új
» Keserűcsokoládés korong » Csokoládés mandulás keksz » Karamellás palacsinta » Csokoládés csókok
» Csokoládés, habos kocka » Csokoládés frappé » Bécsi csokoládés kávé » Diós-csokoládés túrószelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.