Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés tekercs új recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg kakaó

A csokoládékrémhez
3 dl tejszín
7,5 dkg reszelt fehér csokoládé
2,5 dkg porcukor

Elkészítés:
A tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot fokozatosan a tojásfehérjéhez adagolva kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kakaós masszába. A tésztát négyszögletes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10 percig forró sütőben sütjük. Kivesszük a sütőből, nedves ruhát terítünk rá, a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a csokoládét. A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet, aztán a sütőpapírról fokozatosan leválasztva újra feltekerjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy kis por cukrot szórunk rá.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés piskótatekercs » Csokoládés gyufaszálak » Sültelen tekercs » Káposztás tekercs
» Tavaszi tekercsek » Zöldbabos pulykatekercs » Almás palacsintatekercs » Csokoládés-túrós őzgerinc
» Hévizi tekercs » Könnyű Spenótos hústekercs » Kókusz tekercs » Sonkás sajttekercs
» Tojástekercs » Zöld fűszeres hústekercs » Csokoládés muffin » Tekercsestészta leves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.