| Csokoládés tekercs új receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 14 dkg porcukor 10 dkg kakaó A csokoládékrémhez 3 dl tejszín 7,5 dkg reszelt fehér csokoládé 2,5 dkg porcukor Elkészítés: A tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot fokozatosan a tojásfehérjéhez adagolva kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kakaós masszába. A tésztát négyszögletes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10 percig forró sütőben sütjük. Kivesszük a sütőből, nedves ruhát terítünk rá, a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a csokoládét. A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet, aztán a sütőpapírról fokozatosan leválasztva újra feltekerjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy kis por cukrot szórunk rá. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |