| Karamellás ostya receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg mogyoró 20 dkg cukor 6 tojás sárgája 30 dkg porcukor 25 dkg vaj 2 nagyobb ostyalap Elkészítés: A mogyorót megpirítjuk, héját ledörzsöljük. A 20 dkg cukrot megpirítjuk, beleszórjuk a mogyorót. Ha már barnul, egy olajos tálcára simítjuk. Ha kihűlt, mozsárban apróra törjük. 6 tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral és a margarinnal. Gőz fölött sűrűre főzzük és belekeverjük a karamellás mogyorót is. A krémet két ostya közé simítjuk, de a széleinél kihagyunk egy-másfél centit. Amikor összenyomjuk egy kicsit az ostyát, a krém teljesen ki fogja tölteni az rendelkezésre álló helyet. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |