| Csokoládés ostya receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 egész Rama, 20 dkg cukor, 2 egész tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 csoki pudingpor, 10 dkg mazsola (ez el is maradhat), 1 cs. ostyalap Elkészítés: Gőz felett a margarint a cukorral felolvasztom. Én lassú tűzön szoktam. Ha elolvadt, hozzáadom a kakaót, a csoki pudingport. Ha már simára kevertem, lehúzom a tűzről, és óvatosan egyenként beleütöm az egész tojásokat, majd az összetört ostyalapot, és a mazsolát. Pár percre visszateszem a tűzre, majd lezárom a tüzet alatta. Kibélelek egy őzgerincformát folpackkal, és beleöntöm a masszát, majd berakom a fagyasztóba. Tanácsok: A tojásra kell figyelni, hogy ne forrón tedd a masszához, mert akkor a fehérjét megkaphatja, és megkocsonyásodik. Én felmelegítem a vajat, bele a cukor, és hagyom egy kicsit hűlni a tűzhelyen, utána adom hozzá a többit, és ismét visszakapcsolom egy kicsit a sütőt. Így sosem jártam pórul, ha így készítem el. Nálunk nagy kedvenc, és gyakran van ilyenem a fagyóba, ha van váratlan vendégem, megtom kínálni, nem esem kétségbe! Én nem szoktam gőz felett készíteni, hanem lassú tűzön! A receptet beküldte: ane66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |