| Karalábéleves májgaluskával receptLevesek Hozzávalók: 4 pirimőr karalábé, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 csomag petrezselyem, só,őrölt bors, 10 dkg csirkemáj, 1 db tojás, 1 teáskanál majoránna, 1 evőkanál zsemlemorzsa. Elkészítés: A májat ledaráljuk,kevés sóval,borssal,és fél csomó finomra vágott petrezselyemmel,majorannával,tojással,zsemlemorzsával összegyúrjuk. A karalábét meghámozzuk,apró kockákra vágjuk. A karalábét kevés sóval,olvasztott vajjal addig pirítjuk,amíg a kioldódott nedvek el nem párolognak. Megszórjuk liszttel és néhány másodpercig együtt pirítjuk,majd a maradék vágott petrezselymet hozzáadjuk és felengedjük egy liter vízzel. Ha a karalábé megpuhult,beleszaggatjuk az összegyúrt májgaluskát. További öt perc forralás után tálaljuk. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |