| Karácsonyra gesztenyés-almás receptHozzávalók: 1 csomag kész dobostortalap(én rosszul sikerült vizespiskótával csinálom) 2 db gesztenyemassza(ha saját sütésű piskóta akkor 1 db) 1 1/2 kg alma kevés tejszín vagy vaj a gesztenyéhez,hogy kenhető legyen kevés fahéj az almához 1-2 evőkanál cukor az almához citromhéj az almához étcsokibevonó Elkészítés: Az almát meghámozom,magozom és mintha kompótot főznék megcsinálom,de nem öntök rá vizet.Ízesítem,és kanállal villával pépesítem és félreteszem hűlni.A tortalapot megkenem almapéppel-nem baj ha kissé darabos-majd a következő lapot gesztenyével és ráborítom a gesztenyés felével az almával megkentre.Megkenem almával, a következő lapot gesztenyével és megint ráfordítom.Addig csinálom még az alapanyag tart.Kb egy centi vastagon teszem rá az almát fél centi vastagon a gesztenyét.Mikor kész egy éjszakára lesúlyozom,kb egy kilós súllyal.Másnap megkenem a tortabevonóval,és egész gesztenyékkel díszítem.Olyan finom, könnyű, hogy nem lehet abbahagyni. Tanácsok: Én csak 1 centi vastag vizes piskótát tudok sütni 5-6 tojásból a nagy lapos gáztepsibe.Ehhez a sütihez pont jó:))A doboslapra jellemző.hogy nem piskótaállagú és nem ázik el.CBA ban lehet kapni.Ha kész lapból készül akkor az össz munkaidő 30 perc Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: leányvirág Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |