| Krumplis beigli receptHozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt 30 dkg főtt áttört burgonya 25 dkg margarin 20 dkg cukor csipetnyi só 1 dl tejföl 1 dl meleg tejben futtatott 1 dkg élesztő A töltelékhez: 60 dkg mák vagy dió 45 dkg cukor (melyet citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, vaníliás cukorral, rummal ízesíthetünk) Elkészítés: A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három adagra osztjuk. A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesitőkkel, és 3 részre osztva megtöltjük vele a tésztát. Kizsírozott tepsibe tesszük, tojássárgával megkenjük, fél órát hideg helyen szikkasztjuk, majd másodszor is bekenjük tojássárgával. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Tanácsok: A burgonya miatt sokáig friss marad. Nem szárad meg. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |