Tutireceptek.hu fejléc

Ünnepi karajtekercs recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg bacon
6 szelet sonka
6 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt sajt
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket és fóliával lefedjük, majd fél órán át pihentetjük. Minden hússzeletre egy szelet sonkát helyezünk. Közben csíkokra vágjuk a sajtot és elosztjuk a húsokon. Majd egyenként feltekerjük őket és baconbe csomagoljuk. Kivajazott tepsibe tesszük és a tetejét megkenjük olívaolajjal, majd 40-50 percen át sütjük 180 fokon. Időközben megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karajtekercs 2 » Bolgár ünnepi leves » Csokis (ünnepi) almatorta » Ünnepi diótorta
» Ünnepi borleves » Ünnepi libasült » Zöldséges karajtekercs » Ünnepi töltött pulyka
» Ünnepi narancstorta » Ünnepi kalácskoszorú » Ananászos karajtekercs » Ünnepi muffin
» Ünnepi krémes piskóta » Rozmaringos ünnepi kenyér » Datolyatorta - ünnepi » Ünnepi sütemény citromosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.