| Karácsonyi gesztenyés torta receptHozzávalók: 6 tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál liszt Krém: 1 vaníliás pudingpor 3,5 dl tej 25 dkg gesztenyemassza 25 dkg margarin 15 dkg sütőcukor 1 vaníliás cukor 0.5 dl sütőrum Tetejére: 2,5 dl tejszín 1 csomag habfixáló 5 dkg sütőcukor 1 vaníliás cukor Elkészítés: A 6 db tojásból piskótát sütünk a szokásos módon. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk. A margarint kikeverjük a vaníliával, cukorral, és a rummal. A pudingport felfőzzük a tejjel, kihűtjük, és összevegyítjük a rumos margarinnal és a gesztenyemasszával. Alaposan kidolgozzuk a krémet, 3 részre osztjuk és megtöltjük a tortalapokat, de előtte minden lapot meglocsolunk rummal. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk, az oldalát piskótamorzsával szórjuk be. A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval, majd habzsákba töltjük és rányomjuk a torta tetejére. Tört gesztenyével és kandírozott gyümölcs darabokkal díszítjük. Tanácsok: Hőtőbe tesszük és pár óra elteltével fogyasztható. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |