| Áfonyás fincsi túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg túró 2.5 dl habtejszín 10 dkg margarin 200 g babapiskóta 24 g zselatin (vagy zselatinfix) 40 dkg áfonya (fagyasztott is lehet) 10 dkg cukor 1 db citrom (leve és reszelt héja ízlés szerint) 5 db menta (a díszítéshez) Elkészítés: A babapiskótákat lereszeljük vagy ledaráljuk morzsalékosra. A margarint felolvasztjuk, és összedolgozzuk a piskótamorzsával. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belenyomkodjuk a margarinos piskótamorzsát. 30 percre hűtőbe tesszük. Közben, ha fagyasztott áfonyával dolgozunk, kiengedjük. Ha friss áfonyát használunk, átválogatjuk, és néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Az áfonya felét a cukorral együtt összepépesítjük. A citrom héját belereszeljük az alaposan áttört túróba, majd a pépesített cukros áfonyát és a citrom levét is beledolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, s ezután a zselatin típusától függően kétféleképpen folytathatjuk a torta készítését. Ha zselatinfix-szel dolgozunk, beledolgozzuk a tejszínhabba (a csomagoláson előírtak szerint). Ezután a túrókrémmel és a maradék áfonyával óvatosan összeforgatjuk. Ha zselatinport használunk, a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 ek túrómasszával elkeverjük, majd a maradék túrómasszához keverjük. Kb. 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tejszínt és az áfonyát. A krémet tortalapra simítjuk. Lehet hullámos a teteje, mert a kis hullámhalmokon jól mutat az áfonya. Egy éjszakára, de minimum 6 órára hűtőbe tesszük. Végül a torta tetejét a félretett áfonyaszemekkel és a mentalevelekkel díszítjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |