| Kongó torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg darált mogyoró 5 dkg darált dió 15 dkg porcukor 5 tojás vaníliáscukor 1 citrom reszelt héja csokoládé Töltelék: tejszín 10 dkg porcukor vaníliáscukor tetejére csoki Elkészítés: 10 deka darált mogyorót, 5 deka darált diót 1/2 óráig keverünk 15 deka porcukorral, 5 tojás sárgájával, 1/2 csomag vanilincukorral, 1 citrom reszelt héjával és 3 szelet csokoládéval. Legvégül az 5 tojás kemény habját adjuk hozzá könnyedén és vajazott, lisztezett, magas falú tortaformába rakva, forró sütőben megsütjük. Sütés után a kihűlt tésztát három rétegre vágjuk és 4 deci tejszínből 10 deka porcukorral és 1/2 csomag vanilincukorral készült hab egy részével megtöltjük, összeállítjuk s kevés félretett habbal tetejét egyenletesen, késsel bevonjuk. A torta tetejét 2 deka csokoládéval vagy vékony, durván törött ostyalaptörmelékkel (sima vagy fahéjas is lehet akár) megszórjuk. A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |