| Szedertorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 3 db tojás 2,5 kanál teljes kiőrlésü búzaliszt 1 kanál Glükonon citromhéj reszelve A tetejére: I. 1 csomag mirelit szeder 4 dl 1,5%-os tej 1 csomag pudding vaniliás, vagy tejszínes 1 kanál Glükonon Még a tetejére II. 1 csomag tortazselé 20 csepp folyékony édesítő 4 dl víz Elkészítés: Kell hozzá egy kerek tortaforma, vagy mindegy milyen, csak levehető legyen az oldala. (később meglátjátok, miért) A sütőt előmelegítem. Amíg az melegszik a tojásfehérjét a cukorral felverjük , majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját, végül óvatosan belekeverjük a lisztet. Ezután beleöntjük az alul vajazott, lisztezett formába és berakjuk sülni. Ezidő alatt tetszőleges pudingporból, ízlés szerinti édesítővel 4 dl 1,5% tejjel kikavarjuk a port, és félretesszük. Újabb edénykét elővéve megint csak színre ízre tetszőleges tortazselatint készítünk elő. Ekkorra, ha ügyesek vagytok és a tészta nem égett szénné, mert azt lassan, közepes lángon kell sütni, elkészültünk szinte mindennel. Piskóta kijöhet, amíg hűl egy cseppet, addig megfő a puding , azt azonnal, forrón rá kell önteni a piskótalapra. Ekkor elő a zselatinnal, felfőzni leírás szerint, és kicsit félre lehet tenni. Ezután a formába, a puding tetejére rárakod a kedvenc összeállításodat, ami megint ízlés kérdése(legjobb ilyenkor a mirelit gyümölcsöt), majd ráöntöd a zselét és megvárod, hogy kihűljön. Ha kész, akkor az abroncsot eltávolítva ott pompázhat a remekmű. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |