| Karácsonyi csigák receptHozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 1 db tojás 15 dkg túró 6 ek tej 8 ek olaj 5 dkg vaj 10 dkg marcipánmassza Töltelék: 10 dkg mazsola 5 dkg mandula 5 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor Máz: 18 dkg porcukor 2 ek citromlé Elkészítés: A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást, túrót, tejet, olajat, vajat és marcipánmasszát sima tésztává keverjük. Kb. 45cm hosszú és 35 cm széles téglalappá nyújtjuk. A mazsolát, mandulát, cukrot és vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és a tésztára simítjuk. A tésztát feltekerjük és szeletekre vágjuk. A cukros- citromleves keverékkel megkenjük a csigákat. 15- 20 perc sütés elegendő. Tanácsok: Mi még csak hárman vagyunk, mégis elég hamar elfogynak a csigák. Célszerű egyszerre dupla adagot készíteni;)! A receptet beküldte: fenyőfa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |