| Fahéjas csigák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 225 g tej, 1 tojás, 500 g liszt, 2,5 ml só, 75 g kristálycukor, 50 g puha vaj, 5 ml szárított élesztõ. Elkészítés: A hozzávalókat kenyérsütõgépbe teszem az elõírtaknak megfelelõen, és elindítom a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára teszem, kb. 30 X 30 cm-es négyzetre nyújtom, megkenem olvasztott vajjal és megszórom fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyok egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerem. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágom, és elõre kivajazott tepsibe fektetem õket nem túl szorosan. Ezt követõen meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztem, majd elõre melegített 200 fokos sütõben készre sütöm. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |